3 Temmuz 2017 Pazartesi

Yumuşacık köfteler için püf noktası


Köftelerin pişerken büzülmemesi, yumuşacık, pofuduk olmaları için bir püf noktası yazmak istiyorum. Köfte harcına 1 çorba kaşığı katısından yoğurt ve bu yoğurtla karıştırıp yoğurdun içinde erittiğiniz 1 çay kaşığı karbonatı karıştırıp ekleyin. Köfteyi yoğurun. Ben yarım kg.a yakın kıymaya robotta çektiğim kuru soğan ve birkaç diş sarımsak ve kıyılmış maydanoz ile bir yumurta büyüklüğünde kıymayı koyup gene çekiyorum – baharatlarla beraber isterseniz 1 yumurta katın – kıymaya ekliyorum, kaşık kaşık galeta unu ekleyip yoğuruyorum. Galeta ununu ekmeklerin özellikle kabuklarını fırının telinde iyice kurutup sonra robottan geçirerek elde ediyorum. Kavanozda ya da poşette hazır halde buzdolabında bekliyor galeta unum. Köftelere istediğiniz gibi şekil verip pişirebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...