3 Temmuz 2017 Pazartesi

Yumurtalı ekmek kızartması


Kahvaltı için arada sırada hazırladığım bir lezzet yumurtalı ekmek kızartması.Bayat ekmeklerin değerlendirebileceği pratik bir tarif.Sadece yumurta ve sütü çırpıp yaptığımda çok fazla beğenmedim açıkçası.Ben de yumurtalara süt ya da yoğurt ,biraz un ,biraz kabartma tozu ya da karbonat ile akıcı kek kıvamında bir karışım hazırlayıp ekmekleri bulayıp kızartıyorum.Böyle daha pofuduk oluyor.Diğer türlü kıtır halini annem yiyemiyor ve kardeşime de yağlı geliyor.
Geçen ekmek kızartması yaparken aklıma ekmekleri birer lokmalık iri küpler halinde doğrayıp hazırladığım karışıma buladıktan sonra şerbete atıp kürdanlara batırarak servis etmeyi düşünüyorum.Bakalım nasıl bir tatlı olacak.Üstlerine de birer parça kaymak ve fıstık…
Kilo mu dedi biri? :)) Amannn…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...