3 Temmuz 2017 Pazartesi

Üzüm suyu

Bugün de üzüm suyu hazırladık.
Bahçede küçük taneli ,hoş kokulu kara üzümlerimiz var-sanırım dimnit üzümü- ve biz her yıl sonbaharda üzüm suyu hazırlıyoruz.
Kış için hazırladıklarımız konsantre.Büyük kazanda az su ile pişirdiğimiz üzüm tanelerinin sadece suyunu sıcağı ile kavanozlayıp kapatıyor,ters çeviriyoruz.Kışın açıp su ve çok gerekiyorsa şeker ilavesi ile hazırlayıp içiyoruz.Üzüm suyu kaynarken konmalı kapakların iyice tutması için.Sıkıca kapattıktan sonra örtü üzerine ters çevirip kaldırın.Bir iki gün sonra kilere kaldırabilirsiniz.
Taze yapıp içmek için üzümleri taneleyip yıkayın.Üzümlerin yarıısına kadar tencereye su doldurup kaynatın.Pişen üzümleri ilistirden süzün.Suyuna gerektiği kadar su ve az da şeker katıp hazırlayın.Sürahi yada şişelere alıp ılıyınca dolaba kaldırın.
Buz gibi içmesi pek keyifli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...