3 Temmuz 2017 Pazartesi

Top top irmik tatlısı


Şerbetli tatlı severler için lezzetli bir tatlı tarifi.Şerbetin tamamını çekiyor.Fırında çok kurutup aşırı pişirmemek kaydıyla tabi.
Top top irmik tatlısı:
  • 125 gram tereyağı-yumuşak-
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • yarım su bardağı yoğurt
  • yarım su bardağı süt
  • yarım su bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
şerbeti:
  • 4 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon suyu
üste hindistan cevizi -fıstık -fındık serpebilirsiniz.
Şerbeti pişirip soğutun.Kaynadıktan sonra limon sıkılıp 5 dk daha pişecek.Yumurta ve şekeri çırpın.Sırayla un ve irmik haricini ekleyip çırpmaya devam edin.Un ve irmiği ekleyip yoğurun.Hamurdan ceviz kadar koparıp yuvarlayın,top halinde dizin tepsiye.170 C fırında pişirin.Çok kurutmayın,altı üstü kızarsın tamam.Çok kurutursanız içindeki irmikten ve toz şeker kullanımından dolayı sertleşip şerbeti tam çekmeyebilir.Sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökün.1 gece üstü kapalı bekletin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...