11 Temmuz 2017 Salı

Tereyağlı ve sütlü kek

 Kumlu dokusu ile mis gibi tereyağı tadında bir kek tarifimiz var bugün.Dinlendikçe güzelleşiyor.Tam soğumadan kesince dağılır gibi oldu.Kullanacağınız tereyağı lezzetli,tuzsuz olmalı.
Keke karakteristik özelliğini veren tereyağı olduğundan tadı ağır ve kokan  bir tereyağı ile yaptığınız kek ,yiyenleri hatta pişerken kokusunu alanları tereyağından soğutmakla kalmayıp kek denen leziz yiyecekten de soğutacaktır.
 Kekimi çok severek kullandığım yasemin kek kalıbımda pişirdim.Güzelce yağlayıp unlasam da kalıba yapıştı.Kalıptan çıkarırken epeyce mücadele verdim ve kalıbıma veda etmeye karar verdim.Artık eskimiş ve fena yapıştırıyor kekleri.
 Orta boy bir kek kalıbında pişirebilirsiniz.20 Cm.lik kalıba da olur.
Üstüne vanilyalı veya muzlu puding döküp servis edebilirsiniz.Sade hali de çok güzel.

Tereyağlı ve sütlü kek:

Çay bardağı :100 ml.


  • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı (125 gram)
  • 1 çay bardağı süt-oda sıcaklığında veya ılıtın-
  • 2 tane L boy yumurta (bir tanesi 63-70 gramlık ) küçükse 3 kullanın.-oda sıcaklığında-
  • 2,5 çay bardağı pudra şekeri
  • yarım paket kabartma tozu
  • 4,5 çay bardağı un
  • 1 veya yarım paket de vanilya
Yumurtaları pudra şekeri ile çırpın .Tereyağını,sütü ekleyip çırpın.Kalanları ekleyip karıştırın.Katı yağ ile yağlanmış ve tarifte yazandan ekstra un serpilip silkelenmiş kalıba dökün hamuru.Önceden ısıtılmış 170 C fırında batırdığınız çöp şiş temiz çıkana kadar pişirin.
Çöp şiş,kürdandan daha uzun olduğu için eli yakma riski ortadan kalkıyor.
Kalıbı ıslak bezle altından sararsanız kek kalıptan daha kolay çıkar.Kalıbınız eskimişse ne yapsanız çıkması zor olup kekiniz dağılacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...