3 Temmuz 2017 Pazartesi

Tarçınlı kek


Tarçın severlere,mis kokulu bir kek tarifi.Tarif Portakal ağacı’ndan…
Kekte yumurta kokusu olmuyor.Yumurtalar orta boydu.İriyse azaltın 4-5 yeter iri yumurtalar için.Ben ,öznesi tarçın olan keke tarçını koymayı unutmuşum.Keki kalıba koyduktan sonra aklıma geldi.Hamurun üstüne serpip çay kaşığı ile biraz karıştırdım kalıbın kenarlarına değdirmeden.Bu yüzden dalgalı bir görüntüsü oldu.
Düz tepside pişen kekler kalıp keklerinden daha da yumuşak olur.Kare kare dilimleyip ikram etmeyi çok seviyorum.Eski usul,anne kokulu kekler benim için,tepsi kekleri.Bir dahaya büyük borcama döküp pişireceğim.
Tarçınlı kek:
  • 7 yumurta
  • 6 Türk kahve fincanı şeker
  • 3 Türk kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 Türk kahve fincanı dövülmüş ceviz
  • 7 Türk kahve fincanı un
Malzemeler oda sıcaklığında olsun.Ortası delik büyük boy kek kalıbını yağlayın.Hafif un serpip kalıbı sallayın.Kalıbı ters çevirip unun fazlasını silkeleyin.
Yumurta ve şekeri beyazlaşana dek çırpın.Sıvıyağ ekleyin,tarçın,ve ceviz katıp kısa süre karıştırın.Üstüne unu ekleyip kabartma tozunu katın.Karıştırın,kalıba dökün.
Önceden ısıtılmış 175C fırında batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...