3 Temmuz 2017 Pazartesi

Sucuklu pay


Sucuklu pay tarifi dr.oetker ‘den.İçine unu azaltıp mısır unu ilave ettim.Ilıkkennefis,kıyır kıyır olsa da soğuyunca mısır unu pek yakışmadı.Mısır ununu hiç işe katmadan tarifi olduğu gibi uygulamak lazımmış.

Sucuklu Pay:

1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
250 g (2-2,5 su bardağı) un
1 yumurta
1 yumurta akı
1 su bardağı yoğurt
150 g yumuşak margarin
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
150 g (1,5 su bardağı) rendelenmiş beyaz peynir
Yarım çay bardağı ince kıyılmış dereotu
100 g küçük küpler şeklinde doğranmış sucuk

üste:
1 yumurta sarısı
Çörek otu
Susam

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Ayrı bir kapta 1 yumurta ve 1 yumurta akını mikser ile 1 dakika çırpın. Üzerine yoğurt, margarin, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, elenmiş un ve hamur kabartma tozunu ilave edip 2-3 dakika daha çırpın. Peynir, dereotu ve sucuğu da ilave edip iyice karıştırın. Hamuru 26 cm çapındaki yağlanmış kalıba alın. Üzerine yumurta sarısı sürün, çörek otu ve susam serpin ve fırının orta katında pişirin.
Elektrikli fırın ayarı:
Turbo pişirme:170°C (önceden ısıtılmış)
Alt-üst pişirme:180°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi:Yaklaşık 30-35 dakika

Fırından çıkartıp sıcak veya soğuk dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...