3 Temmuz 2017 Pazartesi

Şeftalili kek


 Şeftali keke çok yakışırmış.Nefis bir kek.Tarif Selin Çağlayan 'dan.Selin'in sitesine de ,tarifine de ulaşamadığım için link veremiyorum.
En son pişirdiğimde fındıksız yapmıştım,un miktarını da biraz artırmam gerekmişti.Sonuç pek güzel olmamıştı.Diyeceğim tarifi olduğu gibi uygulamalı.Ne eksik ne fazla..Sadece margarin yerine tereyağı olabilir o kadar,yoksa tadı damakta kalacak kıyırlık,yumuşaklık,lezzete ulaşılamıyor.Yine de tercih sizin..

Şeftalili kek

(26-28 cm.lik düz tepsi)
  • 1 paket margarin (yumuşak)
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tarçın (silme)
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 büyük şeftali
  • 1 su bardağı fındık ya da ceviz kırığı (isteğe bağlı)
  • Üzeri için pudra şekeri
Yapılışı:
  • 1 adet şeftalinin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın. Küçük bir tencereye alıp üzerine 1/2 su bardağı tozşekeri ve 1 tatlı kaşığı tarçını ilave edip karıştırarak, şekerler eriyene, şeftaliler yumuşayana ve suyunu salana kadar pişirin. Suyunu tamamen çekmeden ateşten alıp soğumaya bırakın.
  • Fırınınızı 180 derecede ısıtın.
  • Derin bir kapta küçük parçalara kestiğiniz yumuşak margarini, 1 su bardağı toz şekeri ve 3 yumurtayı karıştırıp yüksek devirde krema haline gelene kadar çırpın. Pişirdiğiniz şekerli şeftali karışımını, sütü ve vanilyayı ilave edip tekrar çırpın.
  • Unu ve kabartma tozunu ekleyin ve yoğun bir kek hamuru elde edene kadar çırpmaya devam edin. En son fındık ya da ceviz kırığını ilave edip karıştırın. Yağlanmış ve tabanına yağlı kağıt serilmiş 26 cmlik kek kalıbına döküp yüzeyini düzeltin.
  • Kalan diğer şeftalinin de kabuklarını soyup ince dilimler halinde kesin. Kalıba döktüğünüz kek hamurunun üzerine şeftali dilimlerini dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 45-50 dakika (en fazla 1 saat, duruma göre) pişirin. Batırdığınız kürdan temiz çıkıyorsa, her zamanki gibi, kekiniz pişmiştir. Üzerinin fazla kızardığını düşünüyorsanız alüminyum folyo ile örtebilirsiniz ama benim ihtiyacım olmadı. Fırınınızın pişirme özelliklerine göre bu durum değişebilir.
  • Kekiniz pişince kalıbında ılıtıp tel ızgara üzerinde tamamen soğutun. Servis tabağına alıp üzerini pudra şekeri ile süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...