6 Temmuz 2017 Perşembe

Sıcak sütlü meyveli kek


Kek hamuruna sıcak süt katmak keki normalden daha yumuşacık ,nemli ve lezzetli yapıyor.Sade yapabileceğiniz gibi kuru meyve de ekleyebilirsiniz.
Kuru meyve ekleyince,meyveleri hamura ilave etmeden önce unlamış olsam da,meyvelerim dibe çöktü.Bu yüzden bir dahaya yaptığımda kalıbın dibine yağlı kağıt sereceğim.Keki ters çevirip dilimleyince meyveler en üstte kalmış gibi olabilir.
Bu keki kalabalık bir doğum günü için pandispanya olarak da pişirmiştim.Şekeri 1 bardak koymuş,1 çay bardağı daha un ve 40 gram da hindistancevizi katmıştım.
Sıcak sütlü,meyveli kek:
32 cm veya 35 cm.lik tepsiye/27*40 cm.lik büyük dikdörtgen borcama da olur.
5 yumurta (oda sıcaklığında)
2 su bardağı şeker
1 su bardağı kaynar süt
1 paket vanilya veya 1 tatlı kaşığı çilek aroması /çilek yağı
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı sıvı yağ (en son katılacak hamura)
1 su bardağı tepeleme (175 gram) karışık kuru meyve (minicik küp kesilmiş hazır satılan karışık tropik meyve karışımı kullandım,çilek,ananas,mango vb. dilediğiniz kuru meyveleri karıştırarak da kendi karışımınızı hazırlayabilirsiniz)
Kuru meyveleri 1 çorba kaşığı un ile harmanlayın.
Tepsiyi katıyağ ile yağlayın.1 çorba kaşığı un serpip tepsiyi sallayın.Tepsiyi ters çevirip arkasına vurarak fazla ununu silkeleyin.
Fırını 180 C ısıtın.
Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.Kaynar sütü ekleyip biraz daha karıştırın.Aroma veya vanilya katın.Unu koyup unun üstüne gelecek şekilde kabartma tozunu dökün.Karıştırın, sıvıyağ ekleyin.Meyveleri ekleyip nazikçe karıştırın.Tepsiye dökün,pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...