2 Temmuz 2017 Pazar

Portakallı elma tatlısı

Portakal,elma ve tarçının harika uyumu...
Portakallı elma tatlısı:
kg.elma (yaklaşık aynı boyda ve aynı cins olsunlar mümkünse,pişme süresinin eşit olması,dağılmamaları  için önemli bir ayrıntı,ama olmazsa da pişirirken dikkat edip önce pişip yumuşayanları kevgirle dikkatlice çıkarıp alabilirsiniz)
6 tane sıkmalık portakal-kabuklarını rendeleyip ya da jülyen doğrayıcı ile ince kabuklar çıkarabilirsiniz-kabuklar içe katılacak)
içi:
2 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 çay kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı şeker
İçi karıştırın,portakal kabukları da ekleyin.
Portakalların suyunu sıkın -2 su bardağı gelecek-
Elmaları soyun çekirdek yuvalarını kabak oyacağı ile çıkarın.Geniş,yayvan bir tencereye elmaları dizin.Ortalarına içi doldurun.Her elmaya 1 er yemek kaşığı şeker dökün.Portakal suyunu gezdirin.
2 su bardağı daha şeker ekleyin.
Elmalar yumuşayana dek kısık ateşte pişirin.Yumuşayan elmaları-dağılmadan- alıp tepsiye dizin.
Kalan portakal sulu şekeri koyulana dek kaynatın.Reçel kıvamı alsın.
Elmaların üstüne gezdirin.
Kalan sosu üste dökmeyip başka bir şerbetli tatlı için -revani veya yoğurt tatlısı vb.- şerbeti olarak da kullanabilirsiniz tabi biraz daha şeker ve su ekleyerek.
Yanında kaymak veya krema ile de servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...