3 Temmuz 2017 Pazartesi

Peynirli tepsi böreği


Hazır yufka ile yapılan klasik bir börek tarifi.Böreği sabaha pişirecekseniz akşamdan hazırlayıp streçleyip sabaha kadar dolapta bekletebilir,pişireceğiniz zaman yumurta sarısı sürüp fırınlayabilirsiniz.
Böreği dört yufka ile hazırladım.Sosu altı yufka için bile yeterli.
Peynirli Tepsi Böreği:
35 -40 cm.lik tepsiye
4 yufka
sosu:
2 yumurta (1 sarısı üste)
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ veya eritilmiş katı yağ
yarım paket kabartma tozu
1 çay kaşığı silme tuz
içine 1 kase ufalanmış beyaz peynir
Sos malzemelerini çırpın.
Tepsiye hafif yağ sürün ilk yufkayı kenarları tepsiden sarkacak şekilde yerleştirin.
Üstüne sostan sürün.İkinci yufkayı buruşturarak yerleştirin.Soslayın.İçi serpin.
Üçüncü yufkayı da buruşturup serdikten sosladıktan sonra kalan yufkadan tepsiyi örtecek kadar daire kesip kenardan kopardığınız parçaları üçüncü yufkanın üstüne döşeyin.Sarkan yufkayı içe örtün,sostan sürmeyi unutmayın.Sosu fırçayla kat aralarına bolca sürmek gerekiyor.
Kestiğiniz daireyi üste kapatın.Dilimleyip kalan sosu sürün.Yumurta sarısı sürüp ve çörekotu susam serpip  böreği tamamlayın.
Sıcak 180 C fırında kızartın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...