2 Temmuz 2017 Pazar

Pekmezli incir tatlısı


Şeker katılmadan yapılan ve pekmezle tatlandırılan bir tatlı bugünkü tatlımız.Pekmez deyince burun kıvırmayın hemen.Pekmezi asla düşünemeyen ben bile bayıldım tadına..Çabuk pişiyor,hemen tükeniyor,çok da lezzetli oluyor.Pekmeze bir şans tanıyın ,sevmezseniz tabi gene rafine şekerle devam edebilirsiniz.Tercih sizin.
pekmezli incir tatlısı:
(4 kişilik)
  • 20 kuru incir
  • 2 su bardağı irice dövülmüş ceviz
  • yarım su bardağı pekmez
  • 1 su bardağı su
İncirlerin saplarını kesip atın.Yumuşaması için ılık suda 10 dk.bekletin.
Bir inciri elinize alıp parmağınızı kesik kısımdan içe sokun.İçini parmağınızla açın ve ceviz doldurun.Diğerlerini de aynı şekilde doldurun.
Tencereye dizin.Üstüne 1 su bardağı su gezdirin.Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın.Suyunu çekene kadar pişirin.Üstüne pekmez gezdirin.
Serviste üstünü kaymak ya da krema ile süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...