3 Temmuz 2017 Pazartesi

Pamuk poğaça


Pamuk poğaçanın tarifini tarif defteri yemek forumundan kaydetmişim defterime.Yumuşacık,adına yakışır pamuk gibi bir mayalı poğaça tarifi.Tarifin altına düştüğüm notta pizza tabanı olarak da hamurun kullanılabileceği yazılıydı.
Poğaçaları biraz sıkıştırarak koydum büyük fırın tepsisine.
Pamuk poğaça:
bardak 200 ml.
1 fırın tepsisine
  • 1 bardak ılık su
  • 1 bardak ılık süt
  • 1 bardak yağ
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 5 buçuk su bardağı un
Malzemeleri sırasıyla karıştırıp hamuru yoğurun.30 dakika sıcak bir yerde,üstü örtülü mayalayın.Tekrar yoğurun.30 dk.daha kabarsın aynı şekilde.Yumruklayıp gazını alın.Parçalar koparıp dilediğiniz içten koyun.Yuvarlak kapatıp yağlı tepsiye dizin.15 dakika daha mayalayıp yumurta sarısı sürün.Çörekotu,susam serpin.Sıcak 200 C fırında kızarana dek pişirin.Çıkarınca havlu örtün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...