3 Temmuz 2017 Pazartesi

Muzlu ve narlı yaş pasta &yağsız pandispanya


Sonbaharın serin gününü renklendiren bir pasta hazırladım.Ev halkının yüzünü gülümsetti bu tatlı sürpriz.
 Pandispanyasını ortası delik kalıpta pişirdim.Pandispanyası benim çok severek pişirdiğim güzel bir tarifim,yağsız.Mevsim meyveleriyle lezzetli bir pasta oldu.
Pandispanyası için ;
(26 cm.lik kalıba -28 cm.de olur)
  • 5 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 4 Türk kahve fincanı şeker
  • 4 Türk kahve fincanı un
  • 1 Türk kahve fincanı kakao -25g.lık bir paket)
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Kreması için ;
  • 2 poşet kremşanti
  • 2 su bardağı soğuk süt
Islatmak için ;
  • 1 çay bardağı süt (reçel veya şeker katılabilir veya muzlu süt kullanın)
  • içine ve süslemeye muz (limonlayın kararmasın) ve nar taneleri
Yumurta ve şekeri mikserle 5 dk.çırpın krema kıvamına gelsin.Vanilyaekleyin.Un,kabartma tozu,kakao ve sütü de ekleyip telle karıştırın.Yağlı kalıba dökün.Isıtılmış 180C fırında çöp şiş temiz çıkana kadar pişirin.
Pandispanyayı 3 kata ayırın.1.katı alın tabağa ıslatın.Çırpılmış kremşanti sürün.muz ve nar serpin.Az daha krema sürün.2.katı kapatın ıslatın.İşlemlere devam edin.Kalan kremayla kaplayıp resimdeki gibi süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...