6 Temmuz 2017 Perşembe

Mini köstebek pastacıklar-tam buğday unlu-


bu sefer tam buğday  unu ile hazırladım.kesinlikle hiç farkedilmedi tam buğday unlu pişirdiğim, kakao çok güzel örttü.kremasını da kendiniz hazırlarsanız alın size çok sağlıklı ve diyetinize özen gösterenlerdenseniz bir tanecik yiyebileceğiniz ve üstelik lezzetine zeval gelmeyen bir pasta.
tam buğday ununu kakaolu pandispanyalarda sıklıkla kullanacağım inşAllah.
çok çok aşırı kabarmıyor onu söyleyeyim ama kesinlikle taş gibi de olmuyor.sünger gibi bir pandispanya oluyor.bu pandispanyayı kullanarak rulo pasta da yapabilirsiniz, pandispanyayı börek dilimler gibi ortadan ikiye  ya da  üçebölüp 2 ya da 3 katlı pastalar yapabilirsiniz.
hem pandispanya dümdüz oluyor yamuk yumuk bombeli kabarma gibi bir problemi de olmuyor.
eğer pasta kekinizde tam buğday unu ya da kepekli un kullanmak isterseniz işte size tarifi.yalnız pastayı kremalamadan evvel sütle ıslamanız gerekiyor iyice yumuşacık olsun içindeki kepekler de sütü çeksin diye yoksa ıslamadan pasta yaparsanız  kekinde ince çekilmiş fındık kullanmanız gerekir ki yerken kepek ekmeği gibi ağzınıza sade kepek tanecikleri gelmesin.
bu tarifte yani köstebek pastacık modelinde süte banıp suyunu hafif sıktığımız için hiç kepekli unla olduğu anlaşılmaz.
* beyaz unla yaparsanız tam buğday unu yerine beyaz un koymanız yeterli.

mini köstebek pastacıklar:
1 büyük fırın tepsilik
pandispanya:

4 iri yumurta  (iri olsun küçükse 5 kullanın.merak etmeyin KOKMUYOR!illa kokar bana derseniz 3 tam yumurta + 2 yumurta akı kullanın.çok daha hafif olur ve koku almazsınız-alıyorsanız şayet-)
1 su bardağı şeker
1 su bardağı tam buğday unu
50 g. kakao -gurme olursa daha iyi –
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
beyaz unla yapacaksanız ve kakaosu renk verecek kadar olsun çok kakaolu sevmem diyorsanız 1,5 su bardağı beyaz un + yarım su bardağı kakao kullanın.
yumurta ve şekeri çırpın iyice.vanilya ekleyin.tam buğday unu ,kakao,kabartma tozu ekleyip karıştırın.yağlı/ yağlı kağıt serili büyük fırın tepsisine önce kenarlardan çerçeve çizip sonra ortasına gelerek dökün.kaşıkla düzeltin.buşekilde kenarlar kurumuyor ve eşit kabarma olasılığı yükseliyor.sadece ortadan başlayarak dökersek ortada hafif bombe olabiliyor. -tam buğday unlu yapınca düz kabarıyor da  beyaz unda bu bombelilik ihtimali var-
önceden ısıtılmış 180C fırında pişirin.10-15 dk kadar.çöp şiş temiz çıkıyorsa tamamdır.başından ayrılmayın sakın kömür olur:)
çıktıktan 4-5 dk.sonra küçük çay bardağı ile yuvarlaklar çıkarın.kalan parçaları 10 dk soğutup robotta çekin.
kreması:
2 poşet kremşanti
1,5 su bardağı soğuk süt (çırpıp az dolapta bekletin.)
ıslamaya
 2 su bardağı soğuk süt
2 bardak sütü bir kaseye alın.bir tabağa kek kırıntılarını koyun.önünüze de krema ile macaron gibi görünen kekçiklerinizi alıp mümkünse oturun.
1 kekçik alıp süte bandırıp çıkarın çok hafifçe sıkın elinizde şeklini bozmadan.üstüne 1 yemek kaşığı krema sürün.bıçakla sürebilirsiniz yağ sürer gibi ama bombeli olacak kekçiğin üstünde yuvarlak bir tepe oluşacak.yuvarlaklığı bıçakla sağlayabilirsiniz.sonra sol elinize aldığınız mini pastacığınızı -artık o bir pastacık-
kek kırıntısı olan kaba koyup üstüne bolca kırıntı yığın.sonra iki elinizin arasında şeklini bozmadan eti puf gibi şekil verin.gerekirse sağ avucunuza gömüp şekillendirin.-avucu kase gibi yapıp-:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...