2 Temmuz 2017 Pazar

Mayasız poğaça

Tarif defterimin demirbaşlarından bir poğaça tarifi yazmak istiyorum bugün.
Acil misafir geldiğinde,tez canlı yapım hemen olacak bir tuzlu istediğinde ,kahvaltı için tercihim bu mayasız poğaçalardan yana oluyor.
Pamuk pamuk poğaçalar her zaman favorimdir hele hamur yoğurmak,hamura şekil vermek ayrı bir zevk benim için.
mayasız poğaça
  • yarım su bardağı eritilmiş margarin/tereyağı (125 g.yani yarım paketi eritin)
  • yarım su bardağı yoğurt
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta (sarısı üstüne)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un
  1. Un haricini  elle ya da tel çırpıcı ile biraz çırpın .
  2. Un ekleyerek yoğurun.
  3. Hamur çabuk toparlanıyor uzun uzun yoğurmanıza gerek yok.
  4. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
  5. Elinizde açıp iç koyun D şeklinde ya da yuvarlak kapatın.
  6. Üstüne yumurta sarısı sürün.çatalla çizebilirsiniz .
  7. Susam-çörek otu -haşhaş da serpilebilir.
  8. 200 C de pişirin.Altı üstü kızardı mı tamamdır.
Şekil verirken yoğururken özenmeye hiç lüzum yok poğaçalarımın üstü yamru yumru gibiydi pişerken düzeldiler.hamuru kaprisli değil. en çabuk şekilde hazırlayın ki acil zamanda eliniz alışsın 🙂
kaynak:cumartesi mutfağıhttp://cumartesimutfagi.blogspot.com.tr/2008/08/mayasiz-poaa.html?m=1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...