3 Temmuz 2017 Pazartesi

Mahluta (Arap çorbası )

Bu lezzetli mercimek çorbasının tarifini,Tijen İnaltong'un her güne bir yemek kitabının 2005 ilk baskısından denemiştim.Son baskısı daha hoş tarifler içeriyor fırsat bulduğumda almak istiyorum.

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 küçük boy havuç (ufak doğranmış)
  • 1 orta boy patates (ufak doğranmış)
  • 1 küçük boy soğan (ufak doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 6 su bardağı sıcak su veya et suyu
  • 1 küp tavuk bulyon(eskiden kullanıyordum ama artık kullanmıyorum mideme dokunuyor,es geçin ya da etsuyu /tavuksuyu kullanın)
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 er çay kaşığı tuz,karabiber,pulbiber

Mercimeği ayıklayıp yıkayıp süzün su,havuç,tavuk bulyon ve patatesle kaynatın.Yumuşayınca hepsi bir tavaya soğanı koyun sıvıyağla beraber kavurun.Salça da ekleyin.Kavrulunca baharatları ekleyin ve çorbaya katın.Birkaç dakika daha kaynatın sonra blendırdan geçirin.Tencereyi 1 taşım kaynatın.Kıvamı iyiydi koyu ise size göre biraz su veya sütle açabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...