2 Temmuz 2017 Pazar

Kıyır,mayalı pastane poğaçası



Bu harika poğaçaların tarifi sevgili Rumma’dan.Sitesine yorum yazmayı başaramadığım için,teşekkürlerimi buradan sunuyorum.
Kıyır,mayalı pastane poğaçası:
1 su bardağı ılık süt
yarım su bardağı sıvıyağ
1 paket instant maya
3,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz-hafif tepeleme olsun-
1 tatlı kaşığı şeker
1 yumurta-sarısı üste-
içine:
50 gram yumuşak margarin
100 gram beyaz peynir
Sütü ılıtın.2 bardak unla mayayı karıştırın.Tuz ve şeker ilave edin.Süt,yağ ve yumurta akı ekleyin.Kalan unu katıp elastiki bir hamur yoğurun.Üstünü örtüp mayalayın.
Hamurdan parçalar koparın açıp içine 1 çay kaşığı yumuşak yağ sürün.Kapatın.Bastırın ve peynir koyun.D şeklinde kapatın.
Bu şekilde yapınca yani yağı koyduktan sonra uçlarını toplayıp yuvarlak yapıp tekrar hafif bastırarak açıp iç koyunca ,kapatırken uçlarına bastırmış olsam da pişerken çok güzel şekil aldılar aynı Rumma nın poğaçaları gibi.
Orjinalindeki gibi İçine yağ sürüp,peyniri yağın üstüne koyup kapattıklarımın uçlarına da bastırdığımdan kapatırken ,-Rumma nın yazdığı dikkatimden kaçmış,uçlarına bastırmadan kapatma konusu- bu yaptıklarımın uçları kaparmadı biraz basık kaldı.
Yani kapatırken uçlarına bastırmadan kapatmak önemli noktaymış.
Yumurta sarısı sürüp 10 dk daha mayalayıp 170 C sıcak fırında pişirin.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...