3 Temmuz 2017 Pazartesi

Kıymalı taze barbunya


 Bu mevsimde barbunyanın tazesi yazdan buzluğa saklamakla mümkün.Bugün ne pişirsem sorusu dünya üzerinde her gün dolaşan bir cümle olsa gerek.Ben soruma cevabı dondurucudaki babunyalarla buldum.Zeytinyağlı pişirme niyetiyle başlayıp,dolapta gördüğüm bir parça kıymayla fikrimi değiştirdim.Fikir değiştirme aşaması soğanın az tuz ve şekerle kavrulma aşamasında gerçekleştiği için kıymalı barbunyamda şeker de var :)Gayet de güzel oldu.
 Taze barbunyaları yazın bahçeden topladık.Bir kısmı yeşil,bir kısmı taneli.Tencerede az su ile renkleri dönene kadar yağsız kavurup  tepsiye yaydık.Soğuduktan sonra da poşetleyip dondurucuya kaldırdık.Geçen yıl domatesimiz çok olmadı ama varsa içine soyulmuş birkaç domates doğrayıp öyle poşetlerseniz yemeğiniz yaz domatesi ile daha da lezzetlenir.Yemeği ev salçası ile hazırladım domates kullanmadım.Ama yazın pişiriyorsanız domates kullanın.
Buzu çözülen barbunyaları süzgeçte bir kat sudan geçirip süzüp öyle ekleyin tencereye.

Kıymalı taze barbunya:
  • 500 gram taze barbunya
  • 1 topak -portakal büyüklüğünde- kıyma
  • 1 çorba kaşığı tepeleme salça
  • 2 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • zeytinyağı
  • 1 silme çay kaşığı şeker
  • 1 silme çay kaşığı tuz -soğanı kavurmaya
  • yemeği tatlandırmaya tuz
Soğanı doğrayıp zeytinyağında şeker ve tuz ile kavurun.Kıyma ekleyin.Rengidönünce salça katın.Biraz kavurduktan sonra süzülmüş barbunyaları ekleyin.Tencereyi silkeleyerek karışmasını sağlayın.Dondurucudan çıkan barbunyalar ön haşlama işleminden geçtiği için kaşıkla karıştırırsanız dağılabilirler.Üstüne bir parmak çıkar su ekleyin.Tuzunu ayarlayın.Pişirin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...