3 Temmuz 2017 Pazartesi

Kremalı sütlaç

  • Krema ,sütlaca lezzet katıyor.

  • 1 lt. (5 su bardağı) süt
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket Dr.Oetker vanilya
  • 2 yemek kaşığı nişasta (1 türk kahve fincanından 1 parmak az)
  • 200 ml. krema
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 çimdik tuz
  • nişastayı ezmeye
  • yarım su bardağı daha su

Pirinci ayıklayıp yıkayıp tencereye koyun üstüne 2,5 bardak su ve tuz ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.Ayrı bir tencerede süt ve şekeri kaynamaya bırakın.Kaynayınca pirinci ekleyin.Bir kasede nişastayla suyu ezip sütten 1 kepçe alıp karışımı ılıtın,tencereye ekleyin.Karıştırarak pişirin.Koyulunca yani baloncuklar da çıkmaya başlayınca kremayı ekleyin ve karıştırın.Vanilya ekleyin.Birkaç dk.sonra ocaktan alın.Kaselere paylaştırın.Soğuyunca tarçın serpebilirsiniz.
Eğer benim gibi fırınlamak isterseniz 10 tane paşabahçenin krem karamel kaselerinden kullanmanız gerekiyor.Porsiyonluk güveçler de kullanabilirsiniz,sufle kapları da olabilir.Kaselere paylaştırın sütlaçları.Bir tepsiye dizin.Kaselerin yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyip 180 C ısıtılmış fırının üst rafına koyun.Üstleri kızarınca alın.Eğer fırınınızın ızgara özelliği varsa onu kullanabilirsiniz.Ama ızgara özelliğinde çok çabuk yanar başından ayrılmayın.
Üstü çok yanan sütlaçların o yanık kısmını dikkatlice kaldırınca kaldırınca altta muhteşem bir kısım oluyor ki bu nefis bir lezzet.
Bu tarifi yarım ölçü yaparsam kremayı yine 1 paket kullanıyorum o zaman da tadı çok güzel oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...