2 Temmuz 2017 Pazar

Köy çöreği


Cevizli ,mayalı bir çörek tarifi.Cevizi ne kadar bol olursa lezzeti o kadar katlanıyor.Büyüklerimiz iri cevizleri yemekte zorlandığından toz ceviz kullandım.Cevizleri bıçakla iri kıyarak kullanmanızı tavsiye ederim.
İsterseniz daha kalın açıp hamuru cevizli ekmek de yapabilirsiniz bu hamurla.Cevizparçalarını hamura katıp yağlı tepsiye döküp bütün ekmek de olur.
Bu tarifi oklava ile incecik açıp farklı  iç kullanarak el açması börek olarak da kullanıyorum.O zaman böreğim çok kabarıp çöreğe benzemesin diye mayayı 1 tatlı kaşığı kullanıyorum hamurda.En son börek olarak pişirdiğimde kavrulmuş kıymalı içe közlenmiş patlıcan kıyıp da eklemiştim.Çok lezzetli olmuştu.Börek olarak yapınca 1 büyük fırın tepsilik oluyor.Kol böreği gibi uzun uzun dizilebilir.Yuvarlak davul tepsisine de olur.
malzemeler:
1 su bardağı ılık su
yarım su bardağı ılık süt
yarım çay bardağı yoğurt
yarım çay bardağı sıvıyağ
5 su bardağı kadar un
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket instant maya
1 yumurta -sarısı üste-
Hamuru yoğurun.30 dk.dinlendirin.Parçalara bölüp yuvarlayın.Açıp içine yağ sürün.Ceviz serpin rulo sarıp yağlı tepsiye dolayın.Üste yumurta sarısı sürüp kabarana dek mayalauıp pişirin.Susam çörekotu da yakışır.Piştikten sonra üstüne havlu kapatın yumuşak olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...