3 Temmuz 2017 Pazartesi

Klasik elmalı kurabiye


Şöyle bol pudra şekerli,elma dolgulu,ilk gün yendiğinde kıyır kıyır,ertesi gün ise yumuşacık ev kurabiyesi olan elmalı kurabiye-nam-ı diğer elmalı pasta- çocukluğumun lezzetlerinden en güzeli.
Klasik elmalı kurabiye:
  • 125 gram-yarım paket margarin-oda sıcaklığında yumuşak
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • yarım su bardağı yoğurt
  • yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı kadar un
içi:
  • 3 elma
  • 3 çorba kaşığı şeker
  • 1 su bardağı ceviz ve fındık karışımı ya da herhangi biri
  • 1 çay kaşığı tarçın
üste pudra şekeri
Elmaları soyun rendeleyin.Soyduktan sonra bütün haldeyken rendelemek daha kolay oluyor.Şekerle beraber pişirin.Suyunu çekince ceviz,tarçın ekleyip soğumaya bırakın.
Hamuru yoğurun.Dörde bölün.Tek tek unla beraber açın.Üçgenlere kesin.Önce + şeklinde sonra da x şeklinde kesin.İçten koyup kenarlarını kıvırıp sigara böreği gibi sarın.Önceden ısıtılmış 170 C de 20 dk.pişirin.Ilıkken/soğuyunca pudra şekeri eleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...