3 Temmuz 2017 Pazartesi

Kakaolu kremşantili kek


Kremşantili kek yumuşacık,pamuk gibi oluyor.
Her zaman sade yaptığım bu keki bu kez de kakaolu denedim.
Yasemin kek kalıbıma döktüğüm hamurdan biraz artırıp muffin hazırladım.
Muffinlerin ortasına fındık pek yakıştı.
Muffinler normal keklerden daha çabuk pişiyor ve çayın yanına hemen hazır oluyor.
Keki küçük yuvarlak borcam (28 cm) ,tepsi veya 26 cm.lik kalıpta da pişirebilirsiniz.
Düz tepside pişen kekler çabuk piştiği gibi daha da yumuşak olurlar.
Orjinal tarifte 24×38 cm.lik tepsi ölçüsü verilmiş.Bu kek 32 cm.lik borcam ya da 27×40 cm.lik büyük dikdörtgen borcama da olur bence.
Kakaolu kremşantili kek:
kaynak :Dr.oetker
  • 1 poşet kakaolu kremşanti
  • 1 su bardağı süt-200 ml.-
  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker-255 gram-
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz-100 gram-
  • 4 yemek kaşığı nescafe (biraz sıcak suda eritin)
  • 2,5 su bardağı un-275 gram-
  • 1 paket kabartma tozu
Kremşanti ile sütü çırpıp kenara alın.Yumurta ve şekeri köpürene dek çırpın.Sırasıyla kalan malzemeleri ekleyin.En son kremşantiyi ekleyip çok düşük hızda karıştırın.Yağladığınız,un serpip fazla ununu silkelediğiniz kalıba döküp sıcak 170C fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...