3 Temmuz 2017 Pazartesi

Kahvaltı ekmekçikleri


Sünger gibi yumuşacık ekmekçiklerin tarifi bread world (ekmek dünyası) sitesinden .Sabah kahvaltısı için,sandviç ekmeği olarak ideal bir tarif.
kaynak: bread world
kahvaltı ekmekçikleri
(12 tane)
* 2 + 1 su bardağından 2 parmak az un
* 1 paket instant maya
* 1 yemek kaşığı şeker
* 2 çay kaşığı tuz
* yarım su bardağından yarım parmak fazla ılık süt
* çeyrek su bardağı ılık su
* 2 yemek kaşığı sıvıyağ ya da erimiş margarin/tereyağı
* dilerseniz susam,çörekotu

un ve mayayı karıştırıp ortasını açın.kalanları ekleyip iyice yoğurun.kaptan ve elden ayırıp elastiki bir hamur olacak.mayalı hamurlar yoğrulmayı çok sever.hamuru 10 dk.dinlendirip 12 eşit parçaya ayırıp yuvarlayın.çok hafif yağlı tepsiye dizin.30 dk.daha mayalayın.180C fırında 20 dk pişirin.üstüne ıslak bez örtün veya fırçayla sıvıyağ sürün (parlak ve yumuşak olurlar) ya da sadece mutfak havlusu kapatın tepsi örtün yumuşasınlar.çok pişirirseniz çok kuru olurlar ama çiğ de kalmasınlar dikkat edin. önceden ısıtılmış fırında belirtilen sürede pişer.

*mayalı hamurlarda hamur çok ele yapışıyorsa az daha un serpip yoğrulabilir.aşırı sertse sıvı ile yumuşatılabilir.

içi gerçekten hazır ekmekler gibi puf puf sünger gibi, nefis oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...