3 Temmuz 2017 Pazartesi

Kabaklı bulgur pilavı


Bulgur pilavını pirinçten daha çok seviyorum.Pişirmesi de daha kolay ve her sebzeyle uyumlu pişirilebiliyor.
Bu kez kabaklısını hazırladım.Yanında ayran ya da cacıkla şahane olur.
Kabaklı bulgur pilavı:
  • 2 orta boy yeşil kabak
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 kuru soğan
  • 1 tane yeşil biber -kırmızı da katılabilir
  • 2 domates
  • 2 kaşık tereyağı
  • 3 kaşık sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 2 bardak kaynar su
  • tuz,karabiber
Soğanı ve biberi küçük doğrayın yağları ısıtın tencerede.Soğan ve biberi kavurun.Kavrulunca salça katın.Domatesleri soyup küp doğrayın.Biraz kavrulunca küçük küp doğranmış kabakları ekleyin.Kabaklar kavrulunca yıkanmış süzülmüş bulguru ilave edip karıştırın.Üstüne su,tuz ve karabiber ekleyin.Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.Tencereyle kapak arasına kağıt havlu örtüp demleyin.Dereotu katabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...