3 Temmuz 2017 Pazartesi

Ispanaklı gül böreği


Ispanaklı gül böreğini gelinimiz Semra hazırladı kardeşimin doğum gününde.Defterime kaydettiğim beş yıldızlı tariflerden birisi.
Ispanaklı gül böreği:
(12 tane iri börek)
  • 6 yufka
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 kg.ıspanak
  • 2 iri soğan
  • tuz,karabiber
  • yarım demet maydanoz /dereotu
Ispanakları sirkeli suda bekletin yıkayıp süzün.Az suda biraz haşlayın.Ispanakları doğrayabilirsiniz ama doğramadan da kullansanız böreğin içinde bir sorun olmuyor.Süzgece alıp suyunu süzdürün.
Tavada yağı ısıtıp soğanları kavurun.Ispanakları ekleyin biraz daha kavurun,tuz karabiber atıp alın.Dereotu ya da maydanoz kıyın.Karıştırın.İyice soğumasını beklemenize gerek yok hafif harı gidince içi hemen kullanabilirsiniz.
Yufkaları üstüste serin.Ortadan ikiye kesin.Yarım daireleri de üstüste koyun.Yoğurtla yağı telle çırpın.Yarım yufkaların kesik düz yerleri size bakacak şekilde önünüze alın.Üstüne ıspanaklı içten serpiştirin.2-3 çorba kaşığı da sostan gezdirin üstüne.Her yerine gelmesine yada kaşıkla sosu yaydırmanıza gerek yok.
Yufkanın kenarlarını iki taraftan da biraz içe kıvırın sağdan ve soldan.Sonra rulo sarın.Gül böreği şeklinde dolayın.Tepsiye dizin.Hepsi bitince üstlerine artan karışımdan sürün.Sıcak fırında kızarana altı üstü kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...