3 Temmuz 2017 Pazartesi

Ispanaklı çiğ börek


Bu börek çok çabuk hazırlanışı ile tam bir misafir böreği.Havalar soğumaya başladığında ev gezmeleri çok olur.Annemin gezmede olduğu bir gün akrabamız Hanife Yenge bize gelmişti.Beraber böreği hazırladık.Açması benden pişirmesi yengemden.Çabucak hazırlayıp yanında afiyetle ayranla beraber yedik.
Misafirinizle mutfağa girip sohbet eşliğinde hazırlayabilirsiniz siz de bu böreği.Sevgiyle pişirilen her şey daha bir lezzetli oluyor.
Ispanaklı çiğ börek:
kaynak :Oktay Usta
içi:
  • 1 demet ıspanak
  • 150 gram kıyma
  • 2 soğan
  • tuz,karabiber
hamuru:
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı sulu yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su
  • 1 paket karbonat (5 gram-1 tatlı kaşığı )kabartma tozu gibi olan paketlerden.
Ispanağı sirkeli suda 15 dk.bekletip,yıkayın doğrayın.Ispanak beklerken hamuru yoğurun.İçi hazırlarken dinlensin.Soğanı ince doğrayıp yağda kavurun,ıspanak katın.Kavrulunca tuz,karabiber koyun.Suyunu çekmiş olsun.Kapaksız pişirirseniz çabuk çeker suyunu aşırı sulanmaz.Kıymayı ıspanaklı içe çiğden ekleyin karıştırın.Hamurdan küçük parçalar koparın unla beraber açın.Tatlı tabağı kadar büyüklükte olsunlar.Yarısına iç koyup D şeklinde kapatın.Teflonda az yağla kızartın.Yağı çok az olsun .Kapak örtün kabarsın.İki tarafı da kızarsın içleri de iyi pişmiş olur kapak örtünce.Ateş de kısık olmalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...