3 Temmuz 2017 Pazartesi

İrmiksiz şekerpare


 İrmiksiz hazırlanan bu tarif şerbetini çok kısa sürede çekiyor.Akşam olduğu için fotoğraflar biraz karanlık kaldı.
Şekerpare yapacağım zaman margarinim yumuşaksa ne ala ama soğuksa rendeleyerek de yapabiliyorum.Elin sıcağıyla hamur yoğururken yumuşuyor.
Hem şerbeti kolay çekmesi,hem margarinin rendelenip kullanılma seçeneği hem de lezzeti ile bu tatlı tarifi benim favorim.
İrmiksiz şekerpare:
kaynak: ülker kabartma /vanilya paketi
(33 tane )
  • 250 gram margarin-yumuşak,soğuksa rendeleyin-
  • 2 yumurta
  • yarım su bardağından bir parmak fazla şeker
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 5 su bardağı un
  • üste fındık
şerbeti:
  • 4,5 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • bir dilim limon suyu
 Şerbeti pişirip soğutun.Hamuru yoğurun.Hamurdan ceviz kadar toplar koparın.Yuvarlayın.Hafif yassıltıp dizin tepsiye.Ortalarına birer fındık batırın.Sıcak 180C fırında pişirin.
Pişerken yukarı çıkan fındıkları bastırabilirsiniz.Sıcak tatlıya soğuk şerbet dökün.Tepsi kapatın.15 dk.sonra şekerpareleri ters çevirin.Bir 15 dk sonra tekrar çevirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...