3 Temmuz 2017 Pazartesi

Harika bir pasta kreması


 Kremanın kıvamı çok güzel oldu.Çabuk donan,pastayı kalıp gibi yapan,kurutup çatlatmayan ve lezzetli olan bir krema bu.Pastanın dilimlerinin çok düzgün olmasını da sağladı.Kremayı kakaolu da denemek istiyorum.Kakaolu kremşantiler kullanabilirim.
Krema kıvam alınca hemen kullanmalı ve pastayı çabucak tamamlamalısınız yoksa krema çabuk katılaşıyor.
Yeşil pasta tarifi burada 
Harika bir pasta kreması:
bardak :200 ml.
  • 2 su bardağı süt
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 3 tepeleme yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
Malzemeleri çırparak pişirin.Koyulunca başka bir kaba alın mikserle çırpın.Soğuyuna kadar bekletin.Soğuk su dolu ya da buz dolu kasede çırpma işlemini yaparsanız daha çabuk soğur.
  • 1 poşet krem şanti
  • yarım su bardağı süt
Kremşantiyi sütle çırpın,soğuk kremaya ekleyip biraz daha çırpın.
  • 2 poşet toz halde kremşanti
Kremaya toz kremşantileri ekleyin.Sakız gibi kıvam alana dek çırpın.
Kıvam alınca hemen kullanmalı ve pastayı çabucak tamamlamalısınız yoksa krema çabuk katılaşıyor.
Kremanın birazını içine sürdükten sonra kalana yeşil gıda boyası ekleyip renklendirdim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...