2 Temmuz 2017 Pazar

Gül tatlısı


Gül tatlısını ilk olarak ablamın elinden yemiştim.Bir ara ablamın bütün misafirlerine yaptığı favori tatlısıydı.Çok da lezzetli nefis bir tarif.Sonra ben de pişirmiştim.Birçokdeğişik tarif denerken unutulup gitmişti.Ta ki gelinimiz Semra yeniden pişirip ikram edene kadar.
Yapımı Semra ya ,fotoğraflaması ve afiyetle tadına bakması bana ait bir tarif oldu.
Bu lezzetli tatlının tarifi yemekgünlüğüm blogundan.
Tatlıyı pişirirken misafirlerimiz gelmişti.Tatlı pişer pişmez şerbetledikten sonra hemen ikram ettik.Kıyır kıyır çok beğenildi.Ertesi güne kaldığında da tadı çok güzeldi.
Semra , sirke yerine limon suyu kattı çünkü evde sirke kalmamıştı.
Şerbeti  için malzemeler:
3 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
çeyrek limon suyu
Önce şerbeti hazırlayın.Malzemeleri ocağa koyun.Kaynayıp kıvam alınca limon suyu katıp az daha kaynatın.Soğumaya bırakın.
Hamur için malzemeler:
1 su bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 yumurta
yarım paket oda sıcaklığında margarin 125 gram-
1 paket vanilya
yarım paket  kabartma tozu
1 çorba kaşığı sirke
1 tutam tuz
un
fındık
Un,kabartma tozu ve vanilya haricini karıştırın.Sonra bunları da ekleyip yoğurun.Hamur kulak memesi yumuşaklığında olacak.Hamuru ikiye bölün,yarısını 3-4 mm kalınlıkta açın.Küçük çay bardağı ağzıyla yuvarlaklar kesin. Üç tane yuvarlağı fotoğraftaki gibi koyup rulo sarın,kesin,fındık koyun.170 C pişirin.Piştikten sonra beş dakika bekletip şerbetini dökün.Arada alt üst çevirerek şerbetini çektirin.
Tatlının hamurundan farklı bir şekil de denedik.O da güzeldi.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...