3 Temmuz 2017 Pazartesi

Gizli sebze çorbası


Sebze yemeyi sevmeyen mızıkçılar için ve dolapta tek kalmış sebzelerin değerlendirilebileceği  lezzetli bir çorba tarifim var bugün.Bu çorbayı içip de içindekilerin ne olduğunu çözebilene bravo derim 🙂 İçinde beyaz lahana,kırmızı turp,patates,kabak,havuç,soğan,sarımsak,domates var.Pişen sebzeler püre yapılınca anlamak zor haliyle içindekini.
Çorba sade haliyle de güzel.Mercimek çorbasını andırıyor.Ben biraz da konserve kavurma ekledim en son.Haşlanmış tavuk da eklenebilir,kıyma da kavrulabilir.Daha bir güzel oldu.Bu haliyle davet çorbası bile olur.
Çorbanın içine un kavurdum ama bir çay bardağı kırmızı mercimekle de pişirilebilir.Una gerek kalmaz,sebzeli bir mercimek çorbası olur.
Sebzelerin saklanabileceği yemekler çorba,bulgur pilavı ve mücver.İstenilen sebzeler gizlenebilir.Hatta kereviz de eklenebilir.Patatesle beraber rendelenip de pişirildiğinde kereviz olduğu hiç belli olmaz.
Sebzeler orta boy olacak.
Tarifimiz şöyle:
Gizli Sebze Çorbası:
  • 1 patates
  • 1 kabak
  • 1 havuç
  • 5 yaprak beyaz lahana-doğranınca 3 kase geliyor-
  • 1 kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 küçük kırmızı turp
  • 1 domates
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 2 tablet tavuk ya da et suyu -kullanmak istemiyorsanız hazırlanmış et suyu ya da tavuk suyu katabilirsiniz çorbaya su yerine yada suyla beraber.
  • 1 çorba kaşığı köfte baharatı karışımı -kırmızıbiber,kimyon karabiber vb.baharatlardan oluşan köfte baharatı ya da acıka baharatı diye aldığım bir karışım.
  • 2 litre su
  • 2 çorba kaşığı un
  • yağ
  • tuz -tadarak ekleyin tabletler tuzlu oluyor,salçanız da tuzluysa dikkatli olmak lazım.
  • nane,pul biber
  • en son eklemeye kavurma -isteğe bağlı- 1 kase ekledim.
  1. Sebzeleri yıkayıp,soyulacakları soyup hazırlayın.Lahanayı ince ince,soğan ve sarımsağı küçük küçük doğrayın,kalan sebzeleri de rendeleyin.
  2. Bir tencereye yağ koyup soğan ve sarımsağı kavurun.
  3. Salça katın biraz kavrulduktan sonra lahanayı ekleyin.3 dk.kavurun.En son patates olmak üzere kalan sebzeleri de 3 er dk. kavurarak sırayla ekleyin.
  4. 1 litre su ekleyin kapağı hafif örtülü pişirin.
  5. Sebzeler yumuşayınca blendırdan geçirin.
  6. Bir tencerede unu az yağ ile karıştırarak kokusu çıkana kadar kavurun.Üstüne yarım litre su ekleyin.Hızlıca karıştırın,altını kapatın.
  7. Un karışımını blendırdan geçirin pürüzsüz olsun.Üstüne sebze püresini ekleyin.
  8. Tabletleri ekleyin ocağa koyun,yarım litre daha su ekleyebilirsiniz sevdiğiniz kıvama göre.
  9. Kaynayınca altını kısıp biraz daha kaynatın,baharat ve nane ekleyin.
  10. En son kavurmayı tavada eritip çorbaya dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...