3 Temmuz 2017 Pazartesi

Galeta unlu tatlı


Beyaz unsuz bir şerbetli tatlı tarifi.
Galeta unlu tatlı:
(27x 40 cm. dikdörtgen borcama)
  • 5 yumurta-oda sıcaklığında-
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yağ
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Borcamı yağlayın.Fırını 180 C ısıtın.Yumurta ve şekeri çırpın.Köpürünce sırayla malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edin.Hazırladığınız tepsiye döküp üstünü düzeltin.Batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.Kek soğurken şerbetini hazırlayın.
şerbeti:
  • 2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker
Şerbeti kaynadıktan sonra 5 dk daha ocakta tutup alın.Soğuk keke dökün.
Tatlı şerbetini çekerken kremasını hazırlamaya başlayın.
kreması:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı nişasta 
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet kremşanti-toz halde-
Süt,şeker ve nişastayı telle çırparak pişirin.Koyulaşınca alıp vanilya ekleyin.Aradakarıştırarak soğutun.Kaymak bağlamasın.Soğuk kremaya kremşantiyi ekleyip çırpın.Soğuk tatlıya dökün.
Soğuk tatlıya hindistan cevizi serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...