2 Temmuz 2017 Pazar

Fındıklı elma marmeladı


Bu marmelada kavrulmuş fındık çok özel bir tat veriyor.Tarçın da tabi..Tadanlardan aşure gibi olmuş yorumunu duymak harikaydı.
Tarifi,yazılarını okumaktan keyif aldığım Refika Birgül’den.
Gerçekten özel bir marmelat..Evde kırdığımız,bahçemizin ürünü,kavrulmuş fındıklarla tadı daha da güzel oldu.
1 kg. elmayı ortadan ikiye bölün.Çok az su ekleyip pişirin.Yumuşayana kadar pişecekler.Süzgece alın.Soğuyunca elinizle ezerek geçirin.
4 su bardağı şekeri,4 diş karanfil,2 çubuk tarçın koyun.(çubuk tarçın yoktu pişince toz tarçın kattım)
Kıvama gelince  5-6 damla limon suyu ekleyin ve 3 avuç fındığı 150 C fırında arada karıştırarak tepside kavurun.Kabuklarını ovalayın.İrice dövün.Hemen sıcak reçele latıp karıştırın.Sıcağıyla kavanozlayın.
Birkaç hafta sonra açtığımda muhteşem kavrulmuş fındık kokusunu duymak harikaydı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...