3 Temmuz 2017 Pazartesi

Elmalı,portakallı kek (güncel)


Yumuşacık mevsime uygun bir tarif arıyorsanız doğru yerdesiniz.Ortası delik kek kalıbında da güzel oluyor bu kek,borcam ya da tepside de.Ama aklınızda bulunsun tepsi kekleri her zaman kalıptakilerden daha yumuşacık olur.
Kekimize yumuşaklık veren elma rendesi.Kek ilk gün yendiğinde içinde elma olduğunu hiç kimse anlayamıyor ertesi güne kaldığında ise elma tadı ortaya çıkıyor.
Tarifimizde süt ya da yoğurt kullanılmıyor.
Elmalı portakallı kek:
  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker +2 silme yemek kaşığı daha şeker
  • 3/4 su bardağı  yağ +1/4 su bardağı su (toplam 1 bardak olacak)
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 kırmızı elma -soyup rendeleyin
  • 1 portakal -kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın
  • 3 su bardağı un
Keki 20×30 cm.lik borcamda hazırladım.Büyük kare ya da 32 cm.lik yuvarlak borcam da olur.Aynı ölçülerde tepside de pişirebilirsiniz.Borcamda pişen keki 15 dk. 180 C de pişirdikten sonra 150 C de ağır ağır pişiriyorum.Daha iyi sonuç alıyorum.Metaltepsilerde ise daha çabuk pişer.
Malzemeler oda sıcaklığında olsun.Fırını 180C ısıtın.
Yumurta,şeker ve vanilya,portakal kabuğu rendesini çırpın.Şeker eriyip karışım beyazlaşana kadar çırpılacak.Sırayla yağ ve su karışımını,elma rendesini,kabartma tozunu,portakal suyunu ekleyin.En son unu ekleyip karıştırın.Yağlanmış kalıba döküp üstünü düzeltin.Fırına koyup pişirin.
Üstüne pişirmeden önce fındık,ceviz  serpebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...