3 Temmuz 2017 Pazartesi

Diyet kurabiye


Diyet yapanlar için çaya eşlik edecek sağlıklı bir atıştırmalık kurabiye tarifi vermek istiyorum.Fındıklı,pekmezli,beyaz şekersiz,tam buğday unlu lezzetli bir kurabiye oluyor.Şeker tadı çok az geliyor ama lezzetini de hiç azaltmıyor.Diyet yapmıyorsanız piştikten sonra pudra şekeri eleyebilir ya da eritilmiş çikolata sürebilirsiniz.Hamura yarım bardak pudra şekeri ya da 3 çorba kaşığı toz şeker ekleseniz de olur daha tatlı kurabiyeler için.
Bu kurabiye hamuru çok güzel oluyor.Hamura zencefil katılıp yılbaşı kurabiyeleri de yapılabilir.Hatta bu yıl yapmayı planladığım ama fırsat bulup hazırlayamadığım yılbaşına özel şekerlemelerle süslenmiş kurabiye evi de bu hamurla hazırlayabilirim.
Kalıpla da kesebilirsiniz kurabiyeleri,ben toplar halinde tepsiye dizip üstlerine küçük bir bardağın altıyla bastırıp biraz yassıltarak şekillendirdim.
Piştiklerinde üstleri hafif yumuşak olacak soğudukça bisküvi gibi kıyırlaşıyorlar.
Diyet kurabiye:
  • 5 çorba kaşığı kase margarin veya yumuşak tereyağı -silme de değil kaşık tepeleme de ikisinin arası-100-120 gram kadar
  • 1 su bardağı pekmez
  • 1 su bardağı irice dövülmüş fındık
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 su bardağı tam buğday unu
  • 1 silme tatlı kaşığı tarçın
  • çay kaşığının ucuyla tuz-çok az
Malzemeleri sırayla karıştırıp yoğurun.Fırını 200 C ısıtmaya başlayın.Hamur pürüzsüz ele yapışmayan kıvamda olmalı.Un miktarı konulan yağın miktarına göre azalıp,artabilir.Hamurdan ceviz kadar toplar koparıp tepsiye dizin.Üstlerine küçük bir bardağın altıyla bastırıp hafif yassıltarak şekillendirin.
Isınmış fırına koyup pişirin.Isıyı 170 C düşürerek pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...