2 Temmuz 2017 Pazar

Dilek pastası


Bu pastanın tarifini  Dilek Hanım ın blogundan almıştım.Sanırım blogunu kapattı ve şimdi o blog başka biri tarafından alınmış.Eğer olur da rastlarsa bu yazıya tarife ismini vererek yayınlamamı mazur görür Dilek Hanım.Tarif için çok teşekkürler.
Pasta çok güzel oldu .Ertesi gün daha da lezzetli ve kesimi de kolay.Benim gibi acele keserseniz kesim cetvelle ölçülmüş gibi olmaz tabi.
Tarifin orjinal ismi petibör unlu pasta.Üstüne pötibör kırıntısı serpiliyor.Evdebisküvi namına bişey kalmadığı için  dr.oetkerin pasta süsünden serptim.Yalnızrenkleri çıkmaması için servis yaparken süsleri serpmeniz önemle hatırlatılır sonra pasta kremanız boyanır:)
Bu güzel tarif için teşekkürler Dilek Hanım.Keşke başka tarifleri de kaydetmiş olsaydım:(
Dilek  pastası:
kek:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı dolusu kakao (yarım su bardağı)
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 paket kabartma tozu
keki ıslamaya:
  • 1 su bardağı süt
kreması:
  • 1 paket vanilyalı puding
  • 3 su bardağı süt -600 ml.
üstüne:
  • 2 poşet kremşanti
  • 2 su bardağı soğuk süt
kalıp : büyük kare borcam  ya da büyük yuvarlak borcam-32 cm.lik-
süslemeye: 
  • yarım paket kakaolu petibör bisküvi (robotta çekilmiş)
  • ya da pasta süsü
kek için yumurta ve şekeri iyice çırpın kalanları sırayla ekleyip kek hamurunu hazırlayın.Yağlı kalıba döküp önceden ısıtılmış 175C fırında pişirin.
Oda sıcaklığındaki 1 bardak sütü kek çıktıktan 5 dk sonra üstüne gezdirin.
Pudingi  sütle pişirin.Kekin üstüne dökün.
Pasta soğuyunca dolaba kaldırın.30 dk.bekletin.
Üstüne şantileri sütle çırpıp dökün.
En az 2 saat bozdolabında bekletin pastayı .Üstüne bisküvi kırıntısı serpin.
Eğer pasta süsü kullanacaksanız servis yaparken serpin yoksa eriyip rengini bozar.
Bu pastanın kesimi çok pürüzsüzdü ve Dilek Hanım bıçağı ıslayıp öyle kestiğini söylemişti.Öyle not almışım.
Eğer 1 gün beletirseniz çok kolay dilimlenir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...