3 Temmuz 2017 Pazartesi

Dartılı yumurta


Dartı yapmak çok kolay.Dartı kaymak kavurması demek.Yoğurt kaymaklarını biriktirin sonra tavada kısık ateşte tahta kaşıkla karıştırarak kavurun.Yağına kalacak.Saklama kabı ya da kavanozda dolapta hazır bulundurabilirsiniz.
Dartıyı kahvaltılık olarak tavada ısıtıp ekmek banıp yiyebiliriz.
Bu haliyle bile çok lezzetli olan dartıya bir de yumurta ekliyoruz.Yumurta severlerin daha çok seveceğine şüphe yok.
İsterseniz dartı yapımında kaymak henüz peynirli yumurta görünümündeyken de yumurta kırıp hazırlayabilirsiniz.
Dolapta hazır dartınız varsa tavaya 3 kaşık dartı koyun.Donmuş dartı kavanozunu sıcak suda bekletip ya da pişirmeden evvel dolaptan çıkarıp oda sıcaklığında erimesini sağlayabilirsiniz.Kavanoz yerine kaba koymuşsanız alması dala kolay olur.
Tavada dartıyı eritip hemen yumurtayı kırın ve pişirip alın.Fazla pişirip kurutmamak gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...