3 Temmuz 2017 Pazartesi

Çıtır börek


Hazır yufkayla el açması lezzetinde börekler hazırlamak küçük bir püf noktasıyla çok kolay.Tarif yemek zevkinden.

Çıtır börek:

  • 6 yufka
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • tuz
iç :
  • 4-5 haşlanmış patates
  • 1 orta boy soğan (rendelenecek)
  • 2 yemek kaşığı kadar sıvıyağ (soğanları kavurmak için)
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1,5 çay kaşığı tuz
Rendelenmiş soğanlar sıvıyağda kavurun. İçine haşlanmış patatesler de ilave edip ezdikten sonra baharatlar ekleyerek bu iç malzemeyi soğumaya bırakın.Yufkayı ıslatmak için sıvıyağ ve un çırpma teliyle boza kıvamı olacak şekilde karıştırın. Gerekirse biraz daha un eklenebilir. Bu karışıma sirke de ekleyin.
Yufkalardan birini tezgaha sererek üzerine 2-3 yemek kaşığı hazırlanan sıvıyağlı karışımdan sürün. Üzerine ikinci yufkayı serip yağlayın. Yufkayı 12 eşit üçgene böldükten sonra üçgenlerin geniş kısmına 1 yemek kaşığı kadar patatesli malzemeden koyup sigara böreği sarar gibi sarın. Kalan diğer yufkalara da aynı işlem uyguladıktan sonra arzu edilirse böreklerin üzerlerine yumurta sarısı sürerek önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...