3 Temmuz 2017 Pazartesi

Creme ole'li çikolatalı kek


 Creme ole’yi aslında kurabiye yapmak için almıştım.Aklıma şöyle çikolatalı bir kek yapmak düşünce creme ole’yi de kullandım.Çırpma işlemlerini gelinimiz Semra yaptı.Ben de yanında mutfak yardımcısı oldum.Sonuç çok güzel yumuşacık pamuk gibi bir kek..
Dilerseniz üstüne de çırpılmış creme ole dökebilirsiniz.
Çokokremi daha kakaolu olsun diye kullandık,renk yanında güzel de lezzet verdi.
Keki düz tepside de pişirebilirsiniz.Sanırım 26 cm.lik tepsi olur.Küçük yuvarlak borcama da olur.
Creme ole’li çikolatalı kek:
-çay bardağı küçük klasik eski usulde olanlardan.
200 ml.lik 1 su bardağı eşittir 2 çay bardağı-
  • 3 yumurta
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1,5 çay bardağı suluca yoğurt
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • yarım çay bardağı sıcak su
  • 1 paket toz halde creme ole -çikolatalı,fındıklı-
  • 1 çorba kaşığı iyice tepeleme çokokrem /sarelle/nutella
  • 3 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı kavrulmuş,dövülmüş fındık.
Malzemeler oda sıcaklığında olsun.Ortası delik kek kalıbını yağlayın.Fırını 200 C ısıtmaya başlayın.
Yumurta ve şekeri çırpın.Krem haline gelince yoğurt ekleyin.Biraz çırpıp sıvıyağ katın.Çokokremi ekleyin.Çırpın.
Creme ole’yi dökün.Un ve kabartma tozu koyun.Karıştırın.En son sıcak suyu katıp son kez düşük hızda karıştırın.
Koyu bir kek hamuru oluyor.Sakın daha çok su veya başka sıvı katmayın.
Fındığı katın,biraz da üstüne serpiştirmek için ayırabilirsiniz.
Kalıba kek hamurunu döküp,spatula ile üstünü düzeltin.
Sıcak fırına koyup ısıyı 170 C düşürün.Batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.Çok pişirip kurutmayın.
Çıkınca kalıpla beraber kalın bir havluya sarıp bekletin.Ilıyınca kalıptan ters çevirip çıkarın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...