3 Temmuz 2017 Pazartesi

Biskrem kurabiyeler

Bayram çikolatalarını değerlendirmek için harika bir tarif.

  • 4 su bardağı un
  • 125 g. yumuşak margarin veya tereyağı
  • 1,5 çay bardağı sıvıyağ
  • 1,5 çay bardağı yoğurt
  • 1,5 çay bardağı tozşeker
  • 1 paket Dr.Oetker vanilya
  • içine
  • 25 tane yuvarlak bayram çikolatası
  • Çikolata hariç karıştırıp yoğurun.Hamurdan yarım limon büyüklüğünde parçalar koparın.Elinizde bastırıp inceltin.İçine tam ortaya bir tane yuvarlak bayram çikolatası koyun.Bohça şeklinde hamurun uçlarını toplayıp kapatın ve ters çevirin.Yuvarlak bir kurabiye olsun.Yağsız bir tepsiye dizin altına yağlı kağıt serebilirsiniz.Küçük ince bir bıçakla kurabiyelerin üstünü baklava dilimi gibi çizin.Önceden ısıtılmış 170 C fırında renk alana kadar pişirin.

    *kabartma tozu konmuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...